Skip to contentSkip to navigation menu

Forrester izvješće:


Izgradnja B2B Omni-channel Commerce platforme budućnosti

Forester izveštaj: Izgradnja budućnosti uz B2B Omni-channel Cmmerce platformu

Potaknuti vlastitim online iskustvom kupnje, sve iskusniji B2B kupci pri kupnji zahtijevaju omni-channel mogućnosti. No, za B2B prodajne organizacije, u dinamičnom okruženju, izgradnja učinkovitog omni-channel iskustva kupnje nije laka ni jednostavna. Ona zahtijeva integriranje vrhunske tehnologije i transformaciju dotadašnjih organizacijskih cjelina, zaduženja i procesa – istovremeno.

Međutim, za one B2B prodajne organizacije koje to dobro rade, omni-channel može predstavljati snažnu konkurentsku prednost. Primjerice, bogato omni-channel iskustvo, kao što je mogućnost online kupnje i podizanje robe idućeg dana ili otprema iz lokalnog pogona, iziskuje visoke troškove i velik napor kako bi se konkuriralo sa čistim Internet prodajnim organizacijama.

Accenture i hybris software naručili su istraživanje Forrester Consultinga na temu kako se očekivanja B2B kupca tranfosrmiraju u odnosu na načine i kanale kojima trgovci prodaju i dostavljaju proizvode i usluge. Provjerite infografiku provedenog istraživanja te ga preuzmite kako biste saznali kako izgraditi B2B Omni-channel Commerce platformu za budućnost.


Preuzmite izvješće